Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

چگونه مخزن آب را تمیز کنیم؟

چگونه مخزن آب را تمیز کنیم؟

 مخزن آب یا هر مخزن دیگری، به صورت دوره ای نیاز به تمیزکاری و نظافت دارد، علی الخصوص در مواردی که آب آشامیدنی در آن نگهداری می شود.

مخزن ها در انواع فلزی، استیل،  پلی اتیلن ، فایبرگلاس و … وجود دارند که هرکدام بعد از مدتی طولانی، به دلیل انباشت رسوباتی که با آب لوله کشی شهری وارد شده اند، مکان مناسبی برای رشد گونه های مختلفی از باکتری می شوند.

ممکن است این باکتری ها، بیماری خاصی برای مصرف کننده ایجاد نکنند، اما بر روی طعم و بوی آب، تأثیر می گذارند. که عدم پاکسازی آنها باعث افت کیفیت آب مصرفی خواهد شد.

چگونگی نظافت و تمیز کردن مخزن آب

از آنجایی که بیشتر مخازن مصرفی برای نگهداری آب و … از جنس پلی اتیلن است، در ادامه به روش های نظافت این نوع مخزن آب یا مخازن پلاستیکی اشاره می کنیم.

از طرفی حجم برخی مخازن خیلی بالاست و دسترسی به درون آن چندان راحت نیست، برعکس در خیلی از موارد نیز، این امکان وجود دارد که در ادامه به هر دو حالت اشاره می کنیم:

وقتی به داخل مخزن دسترسی کافی وجود ندارد؛

در چنین شرایط با به کارگیری سیستم لوله کشی بای پس مخزن ذخیره را به صورت موقت از مدار خارج و مستقیم از آب شهری استفاده کنید.

بعد از آن یک محلول شستشو به روش زیر تهیه کنید:

5 قطره (در ازای 10 لیتر آب) و یا یک قاشق چای ‌خوری از محلول آب ژاول با کلر ۵ درصد (به ازای 100 لیتر آب) و یا همان وایتکس را که در مصارف خانگی استفاده می کنید، داخل مخرن بریزید.

بعد از آن برای 12 ساعت درب مخزن را کامل ببندید، سپس آب آن را کامل تخلیه و مخزن را با مایع جدید یا همان آب تمیز پر کنید. این کار را زمانی انجام دهید که متوجه تغییر طعم و بوی آب داخل مخزن آب شده اید.

وقتی به داخل مخزن دسترسی دارید؛

وقتی دسترسی به داخل مخزن راحت است،نظافت و شستشوی آن بهتر و کامل تر انجام می شود. در این شرایط هم به وایتکس، سیم ظرفشویی، اسکاچ، برس نظافت و آب فشار قوی نیاز دارید دارید.

برای این حالت نیز یک محلول شستشو با ترکیب یک قاشق چای خوری وایتکس (5% کلر) در  5/3 لیتر آب تهیه کنید و سپس حلال داخل مخزن را خالی کنید. بهتر است هنگام تخلیه تلاطم ایجاد کنید تا به حد کافی رسوبات داخل مخزن خالی شوند.

سپس دیواره های داخلی مخزن را با اسکاچ، سیم ظرفشویی و یا برس نظافت تمیز کنید. بعد از آن دیواره ها را با آب فشار قوی بشوئید.

در ادامه محلول شستشوی خود را داخل مخزن ریخته و به کمک برس نظافت به دیواره ها بزنید (البته از باز بودن درب مخزن مطمئن شوید تا جریان هوا برقرار باشد و نفس تنگی برای شما پیش نیاید) و اجازه دهید 2 ساعتی به حال خود بماند.

بعد از ۲ ساعت داخل مخزن را با پمپ آب فشار قوی شستشو دهید و سپس آب را کاملا تخلیه کنید تا بتوانید آب تمیز را مجدداً داخل مخزن بریزید.

بازه زمانی مناسب برای شستشوی مخازن آب

بازه زمانی دقیق و مشخص وجود ندارد، همان طور که در بالا اشاره کردیم، هر گاه متوجه تغییر در بو یا مزه آب شدید، بهتر است برای تمیزکاری اقدام کنید.

از طرفی ممکن است میزان سختی حلال موجود در مخزن بالا باشد که منجر به تشکیل رسوبات بیشتر و سنگین تر شود و نیاز به شستشو به چند بار در سال برسد.

بنابراین این که فاصله بین هر بار شستشو چقدر باشد به عواملی مثل کیفیت آب ورودی مخزن، میزان تماس با نور خورشید، رطوبت محیط داخل و خارج آن  و … بستگی دارد.

آیا امکان ضد عفونی کردن آب داخل مخزن وجود دارد؟

اگر به بهداشتی بودن حلال داخل مخزن اطمینان ندارید، برای ضد عفونی نمودن مخزن آب باید از آب ژاول با کلر ۵ درصد یا همان محلول سفید کننده (وایتکس) را استفاده کنید.

البته میزان مصرفی وایتکس به حجم آب داخل آن بستگی دارد که باید از کارشناسن مجرب بپرسید. در واقع هدف از این کار رساندن میزان کلر محلول در آب به اندازه PPM  2 است تا به خوبی ضد عفونی و گندزدایی شود.

فراموش نکنید حتماً با کارشناس مربوطه مشورت کنید تا مبادا با افزودن حجم زیادی از کلر، حلال داخل مخزن دیگر قابل مصرف نباشد.

 

جهت سفارش و خرید دستگاه کارواش بخار روی لینک کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − چهارده =