Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

آب آشامیدنی استاندارد

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی سالم

 

آب مایه‌ی حیات و نیاز ضروری تمام موجودات زنده جهت ادامه‌ی زندگي است. حجم عظیمی از کره‌زمین از آب تشکیل شده که در فازهای مختلف قرار دارند. بیشتر حجم آب‌های موجود در کره‌زمین بصورت آب شور می‌باشد که برای آشامیدن مناسب نیست. تنها درصد کمی از رودها، دریاها و… دارای آب شیرین و مناسب نوشیدن است.

تاثیر کیفیت آب آشامیدنی بر سلامتی انسان بصورت مستقیم است. درواقع برای داشتن زندگی سالم و عاری از مشکلات و بیماری نیازمند به استفاده از آب آشامیدنی سالم و عاری از هرگونه آلودگی هستیم. البته امروزه بدلیل توسعه و پیشرفت صنایع و افزایش جمعیت، نیاز به آب آشامیدنی سالم بیش از گذشته شده و از طرفی فعالیت‌های صنعتی انسان نظیر استفاده از سموم کشاورزی و سموم آفت‌کشی، دفع زباله، آزاد‌سازی انواع فاضلاب در طبیعت و…  موجب آلودگی بیشتر منابع آبی و سخت و زمان‌بر شدن فرایند تصفیه شده است.

آب سالم و گوارا برای نوشیدن دارای ویژگی‌های خاصی نظیر  سختی ، PH ، میزان دقیق هر کدام از یونهای خوب و بد ، طعم ، بو ، عدم آلودگی میکروبی و … است که رعایت نکات در جهت حفظ ایمنی و سلامت آب، موجب حفظ سلامتی و ارتقای کیفیت سطح زندگی انسان‌ها می‌شود.

ویژگی های آب آشامیدنی سالم

 

  • دما

از جمله فاکتور‌های مهم جهت تعیین آب آشامیدنی خوب، دمای آن است. آب خنک گواراست و مضرات آب خیلی سرد را ندارد. دمای مناسب برای آب آشامیدنی حدود 12 درجه سانتیگراد است. دما به علت تاثیر مستقیم بر عملکرد میکروارگانیسم‌ها، عامل بسیار مهم و تاثیر گذاری است.

آب آشامیدنی سالم

  • بو و مزه

بو و مزه‌ی آب آشامیدنی باید مورد قبول عموم مصرف‌کنندگان باشد. ایجاد بو یا مزه می‌تواند ناشی از آلودگی، حضور فلز یا عنصری خاص و یا ناشی از خوردگی لوله‌ها در مسیر آبرسانی باشد، بنابراین باید در جهت حذف عوامل ایجاد کننده بو و طعم ناخوشایند در آب نظیر کلر، آهن و… اقدام نمود. همچنین باید توجه داشت تا آب کدر نبوده و مناسب نوشیدن باشد.

 

  • PH

این شاخص بیانگر میزان اسیدی یا بازی بودن آب آشامیدنی است که pH کمتر از 7 اسیدی و بالاتر از آن خاصیت بازی دارد. میزان مجاز ph  برای آب آشامیدنی بین 5/6 الی 9 است که میزان مطلوب آن 7 الی 5/8 می‌باشد. کاهش یا افزایش این مقدار خطرات جدی را برای سلامتی دارد.

آب آشامیدنی سالم

  • سختی آب یا TDS

استاندارد TDS آب آشامیدنی، یا سختی آب آشامیدنی بيانگر ميزان انواع املاح موجود در آن است كه بر حسب واحد ppm معدل ميلي‌گرم بر ليتر بيان مي‌شود. بنابراين آب مقطر كه عاري از املاح است، TDS معادل صفر دارد. با افزايش اين عدد ميزان ورود املاح در آب، بدليل حضور انواع سنگ معدني در مسير آب، بيشتر شده و در نتيجه سختي آب افزايش مي‌يابد. محدوه مطلوب و استاندارد سختي آب آشاميدني مناسب براي انسان، بين 30 الي 100 ppm است. كاهش سختي آب از مقدار ياد شده سبب ايجاد طعم تلخ و تقويت خاصيت اسيدي آب شده و در نتيجه اختلال در سيستم تصفيه را بهمراه دارد. از طرف ديگر افزايش سختي آب در هيچ استانداردي قابل قبول نيست؛ زيرا سختي بالا علاوه بر ايجاد رسوب شديد و گرفتگي، شستشوي نامناسب بدليل كيفيت نامناسب آب ومشكلات ناشي از آن، سبب بروز انواع بيماري گوارش، سنگ كليه و… مي‌شود. حداكثر سختي مجاز جهت آب آشاميدني حدود 150 مي‌باشد كه چشمه‌هاي طبيعي داراي آب با سختي بين 80 الي 150 ppm هستند. افزايش ميزان سختي تا 170 ppm سبب ايجاد رسوب چشمگيري مي‌شود. لازم بذكر است كه آب با سختي 500ppm  و بالاتر كاملا نامناسب براي نوشيدن است و در هيچ استانداردي قابل قبول نيست زيرا حجم بالايي از مواد مضر نظير  نيتريت و آرسنيك را دارد كه مصرف آن موجب بروز مشكلات جدي پزشكي مي‌شود. ميزان سختي آب براحتي و با استفاده از دستگاه‌هاي تصفيه اسمز معكوس يا RO قابل كنترل است بطوريكه استفاده از دستگاههاي تصفيه خانگي RO باعث تصفيه كامل آب از املاح مضر مي‌شود.

نتیجه گیری

آب آشامیدنی سالم یکی از مهمترین عوامل حفظ سلامتی بدن است. برای انتخاب آبی که سالم و مناسب برای مصرف است، باید به پارامترهای مختلفی مانند pH، کلر، فلزات سنگین، باکتری ها، ویروس ها و ترکیبات شیمیایی مختلف توجه کرد. همچنین، باید به نکات مهمی مانند استفاده از فیلترهای آب با کیفیت، نگهداری آب در محفظه های مخصوص و مصرف مقدار کافی آب سالم توجه کرد. با رعایت این نکات، می توانید از آب آشامیدنی سالم برای حفظ سلامتی بدن خود استفاده کنید.

شما می توانید محصولات مرتبط با آب سالم را از طریق لینک های زیر مشاهده فرمایید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − ده =