امروزه اکثر مخزن های آبی که تولید می شود از جنس پلاستیک است که از نوعی پلیمر تهیه شده و بسیار هم مورد توجه قرار گرفته است.
زیرا سبک بودن، سهولت در جابجایی و نصب، قیمت مناسب، قابلیت تعمیر و… از ویژگی های بارز آن است. به همین دلیل خیلی زود جایگزین مخزن استیل و گالوانیزه شدند. برای اطلاع از جدید ترین دستگاه های کارواش بخار کلیک کنید
اما متأسفانه در سال های اولیه عرضه مخزن آب پلی اتیلنی یا پلیمری شناخت درستی از متریال آن وجود نداشت و اکثراً بر این باورند که مخزن مناسبی برای نگهداری آب نیست!
ما در این مقاله قصد داریم ثابت کنیم که این باورها غلط هستند و این مخازن انتخاب مناسبی برای ذخیره آب می باشند.
برخی از باور های غلط برای مخزن آب پلی اتیلنی
1. تغییر مزه و طعم آب؛
برخی بر این باورند که آب درون مخزن پلاستیکی، بو و مزه پلاستیک به خود می گیرد، در حالی که اصلاً این چنین نیست.
زیرا پلی اتیلنی که در ساخت این مخازن به کار می رود از جنس همان پلی اتیلنی است که در ساخت لوله ها به کار گرفته می شود که هیچ گونه مزه ای به آب نمی دهند.
2. بو گرفتن آب داخل مخزن؛
اگر مخزن آب را برای مصرف خانگی می خواهید اصلاً نباید نگران بو گرفتن آن باشید. چرا؟ زیرا مخزن به لوله ها وصل است. بنابراین آب در جریان است و فرصتی برای بو گرفتن ندارد.
اما اگر برای غیر از مصرف خانگی می خواهید باید بدانید آب داخل هر مخزنی از هرجنسی که باشد، زمانی که برای مدت زمان طولانی در مخزن راکد بماند و اکسیژنی به آن نرسد.
اگر مخزن شما در چنین شرایطی است باید مجدداً مجاورت هوای آزاد باشد تا دوباره با اکسیژن ترکیب شود و بوی نامطبوع از بین برود.
3. خرابی آب داخل مخزن؛
آب هیچگاه به خودی خود فاسد نمی شود مگر این که شرایط فعالیت و رشد باکتری ها فراهم شود. از طرفی آب مواد مغذی برای رشد باکتری ها ندارد، اما می توانند از طریق لوله های مخزن یا درب آن وارد شوند. پس توصیه می شود برای درپوش مخازن آب تمهیدات لازم را فراهم کنید.
4. طول عمر کم مخزن آب؛
یک مخزن پلی اتیلن ۱۵ – ۲۰ سال عمر می کند که اگر در شرایط مناسب نگهداری شود تا ۲۵ سال هم می رسد. از طرفی طول عمر مخزن پلی اتیلن به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله:
- ماده ذخیره شده در مخزن،
- کیفیت متریالی که مخزن از آن تولید شده است،
- نظافت مخزن،
- سطح تماس اشعه فرابنفش و نور خورشید با آب،
- میزان دما و رطوبت،
- و … .
در ضمن بهتر است بدانید مخازن پلیمری قابلیت بازیافت نیز دارد و هر زمان غیر قابل استفاده بود، بازیافت می شود و مجدداً به چرخه تولید برمی گردند.
5. مضرات پلی اتیلن برای بدن انسان؛
این درست که مخزن پلیمری از لحاظ قیمت، وزن، سهولت در جابجایی و … به صرفه است، اما این سوال نیز برای مصرف کننده مطرح بود که آیا متریال آن برای سلامت انسان ضرری ندارد؟
در پاسخ باید بگوییم خیر! اگر با مخازن گالوانیزه هم مقایسه کنیم، دیواره آنها حاوی مقادیر زیادی از فلز روی و سرب است که سرب برای سلامت انسان مضر است و روی نیز روی مزه آب تأثیر می گذارد.
در حالی که مخازن پلی اتیلن استاندارد هستند و هیچ مواد و ترکیب شیمیایی مضری ندارند، حتی بیسفنول آ (BPA) که باعث می شود آب آشامیدنی ناسالم شود و در بسیاری از مواد پلاستیکی وجود دارد.
6. رشد جلبک داخل مخزن آب
همانطور که می دانید جلبک لزج و سبز رنگ است و روی دیواره های داخلی مخزن رشد و تجمع می کند. عامل اصلی چنین اتفاقی، نور خورشید است.
از طرفی این امکان وجود دارد تا مخزن آب در تماس با نور خورشید باشد، حتی اگر از نوع یه لایه باشد، ممکن است با باز ماندن درب مخزن نور خورشید به درون مخزن نفوذ کن و جلبک ها نیز رشد کنند.
اما با تمیز کردن دوره ای مخزن می توان از این حادثه جلوگیری کرد. پس بهتر است به هنگام خرید با توجه به محل نگهداری مخزن نوع یک لایه یا سه لایه را انتخاب کنیم.
کیفیت مخزن آب پلیمری را دست کم نگیرید!
اگر تا به اینجا همراه ما بوده اید متوجه شده اید که در کیفیت مخزن آب پلیمری شکی نیست و با وجود آن هیچ گونه نگرانی برای سلامت آب نخواهد بود
تنها باید دقت کنید تا از تولیدی های معتبر مثل “شرکت تولیدی صنعتی خزر منبع بندر” تهیه کنید تا خیالتان از بابت کیفیت متریال نیز مطمئن باشید. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم به سایت khazarmanba.com مراجعه کنید