مقدمه
آیا با انواع و کاراییهای مختلف مخازن پلاستیکی آشنایی دارید؟ مخازن پلاستیکی در انواع و ساختارهای متعدد و با عملکردهای متنوعی، تولید و بازار فروش عرضه میشوند. مخزن GRP مجموعه از مزیتهای منحصربهفرد نظیر هزینه مناسب و امکان دسترسی و حمل سریع و راحت باعث شده تا تولید و استفاده از مخازن پلاستیکی رشد چشمگیری داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با یکی از بهترین انواع مخزن ساخته شده از پلیمر تقویت شده مناسب ذخیرهسازی آب شور، شیرین، فاضلابهای صنعتی و … آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
معرفی مخزن GRP
مخازن کامپوزیتی ساخته شده از پلاستیک تقویت شده فایبرگلاس (Fiberglass ) با الیاف شیشه را Glass Reinforced Plastic یا در اصطلاح تخصصی GRP میگویند. فایبرگلاس ترکیبی از الیاف شیشه، مواد پلیمری و پشم شیشه جهت تقویت سازه است. استفاده ۴۰ درصدی از الیاف شیشه در ساختار بدنه مخازن GRP سبب افزایش میزان استحکام این نوع از مخازن شده است. تولید مخازن GRP به دو روش بدنه تقویت شده از محفظه درونی و بیرونی صورت میگیرد.
مخزن GRP به روش لایه گذاری دستی (Hand lay-up ) و در ابعاد و اشکال متعدد مناسب استفاده در واحدهای مسکونی، اداری، آتشنشانی و … طراحی و تولید میشود. لایه گذاری دستی، اصلیترین روش ساخت قطعات کامپوزیتی بزرگ نظیر بدنه قایقها، دیوارههای استخر و انواع مخزن است. از مخازن GRP برای ذخیرهسازی مواد شیمیایی، فرآوردههای پتروشیمی، پسابهای صنعتی و کارخانه جات و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود.
شایان ذکر است که طراحی ظاهری مخازن GRP به شکل ارگونومیک Modular انجام میشود. مخازن مدولار توسط روش قالبگیری گرمانرم و در دمای ۱۳۰ درجه سانتیگراد تولید میشوند. محاسبه نقشه محل نصب از پارامترهای ضروری پیش از پروسه ساخت مخزن GRP است؛ زیرا این مخازن از قابلیت تولید در ابعاد گوناگون و منطبق با سفارش مشتری برخوردار هستند. ناگفته نماند که بیشترین استفاده از مخازن GRP به منظور نگهداری آب آشامیدنی انجام میگیرد.
فرآیند تولید و نصب مخزن GRP
قطعات مخزن GRP که با نام پنل نیز شناخته به صورت مجزا و طی فرآیند قالبگیری پرسی تولید میشوند. ساخت و ایجاد شالوده قوی برای پایههای بتنی محل قرارگیری مخزن GRP از دیگر مراحل ضروری در فرآیند تولید این مخازن است. عملیات زیرسازی پایههای مخزن GRP بسته به سایز مخزن و سفارش مشتری انجام میشود.
پنلهای ساخته شده در مرحله اول فرآیند تولید مخزن GRP با استفاده از اتصالات فلزی (پیچ و مهره) بر روی سازهای که نقش پشتیبانی (اسکلتبندی) از مخزن را بر عهده دارد، متصل میشوند. جالب است بدانید که ترکیبات به کار رفته در فرآیند ساخت انواع مخزن GRP بسته به پارامترهای گوناگون متغیر است؛ اما ماده Polyester with vinyl ester (پلی استر و وینیل استر) از ترکیبات ثابت جهت مقاومسازی مخازن ساخته شده از جنس پلاستیک محسوب میشود. مقاومت بالای شیمیایی و حلالیت قوی و قابلیت چسبندگی زیاد چند نمونه از ویژگیهای بارز رزینهای پلی استر و وینیل استر به کار رفته در مخازن GRP هستند.
نقاط قوت مخزن GRP
- مواد اولیه مرغوب و در دسترس و تولید انبوه
- هزینه مقرونبهصرفه برای تولیدکننده و خریدار
- مقاومت زیاد در برابر تغییرات دمایی سرد و گرم
- دارای عایقبندی بسیار مقاوم در برابر یخزدگی
- مقاومت بالا در برابر اشعه فرابنفش و رشد جلبک
- قابلیت تولید در اشکال مختلف و بدون هرگونه نشتی
- امکان حمل و انتقال آسان از یک نقطهبهنقطه دیگر
- مقاومت بسیار زیاد در برابر مواد شیمیایی اسیدی و بازها
- امکان ساخت برای نگهداری از ۳۰ تا ۱۰۰۰۰ مترمکعب آب
جهت سفارش و خرید دستگاه کارواش بخار روی لینک کلیک کنید.